Residentie

Open Call onderzoeksresidentie KAOS-Albe vzw 2024

Deadline aanvragen:  14 januari 2024 om 20:00. 

Aankondiging selectie: 15 maart 2024.

Over het programma

KAOS en Albe vzw organiseren tijdens de maanden juli en augustus 2024 samen een onderzoeksresidentie voor een individuele kunstenaar binnen een wooncontext voor mensen met een mentale beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. 

De uitgenodigde kunstenaar is welkom in de ateliers, de leefruimtes en de tuin van Albe in Kapellen. De ateliers ontstaan uit een gezamenlijke interesse van bewoners en personeelsleden. Zo zijn er volgende ateliers/workshops: keramiek, lassen, filosofie, houtbewerking, een wekelijks krantje,  de tuin, dans, het teken- en schilderatelier, muziek, textiel. Activiteiten en workshops kunnen op elk moment ontstaan vanuit een ontmoeting. 

We bieden in 2024 één verblijfsresidentie van twee maanden met overnachting in een yurt op het groene domein van Albe.

Voor wie?

De residentie staat open voor individuele kunstenaars die zelf al dan niet een psychische kwetsbaarheid hebben. We vragen kandidaten om te motiveren waarom zij een residentie in deze context belangrijk vinden en wat de link is met hun eigen werk. De selectie van artistieke voorstellen gebeurt door het artistieke team van KAOS en de bewoners en personeelsleden van Albe vzw.

Voorwaarden

Er wordt een verloning voorzien (een halftijds arbeidscontract PC 319.01 voor de maanden juli en augustus 2024), een onkostenvergoeding voor vervoer en een klein productiebudget.

Kandidaatformulier

HIER

Locatie

Albe vzw

Info

contact@vzwkaos.be

Albe vzw
met de steun van:
Vlaanderen
Albe vzw