16/05/2023

KAOS Talk - Mattie Wang & Sophie de Serière

Tijdens hun KAOS talk delen huidige KAOS-residenten Mattie en Sophie hun collectieve praktijk over wonen en (dis)verschijnen in gesprek met Nishiko en Juliette Mourad. ‘Dwelling’ verwijst zowel naar een verblijfplaats als naar een moment van stilstaan of nadenken. Tijdens de residentie wordt aandacht besteed aan dingen die nauwelijks waarneembaar zijn, maar niettemin aanwezig en voelbaar voor de omgeving: toevallige ontmoetingen, dagelijkse routines, residuen, dingen die op straat gevonden zijn, gesprekken bij de koffie. Het gesprek, dat uitgaat van het minutieuze en het gebaar, zal aansluiten bij grotere thema's van levens-/kunstpraktijken, kruidenkunde en performance.

Nishiko is een Japanse mixed media kunstenaar die woont en werkt in Den Haag, Nederland. Haar werk graaft en kadert verhalen van toevalligheden binnen gevonden objecten en situaties.

Juliette Mourad werkt aan de relaties tussen mensen, niet-mensen en land. Zij doet dit door middel van schrijven, collage en de huiselijke kunsten. Kruidenkunde, foerageren, aardepigmenten... zijn hulpmiddelen bij het terugwinnen van de middelen voor kunstproductie, creatie en toegang tot het land. Juliette is toegewijd aan het onderzoeken van onze ontkoppeling van grondgebied en gemeenschap te midden van migraties en mondiaal kapitalisme, maar doorloopt deze met een vreugdevolle praktijk, door het faciliteren van workshops en natuurwandelingen.

16/05/2023 – 20:00 - KAOS Talk Mattie Wang & Sophie de Serière

@Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43b, 9000 Gent & online

Gratis, Engels gesproken

KAOS Talk
met de steun van:
Museum Dr. Guislain
VGC
Vlaanderen
Gemeente Elsene