Residentie

Open call onderzoeksresidentie KAOS - Albe vzw

Deadline aanvragen: 3 april 2023, 13u00

Tussen 17 en 23 april 2023 zijn er (online) interviews met kandidaten. Aankondiging selectie: 25 april 2023.

Over het programma

Vanaf 2023 organiseren KAOS en Albe vzw tijdens de zomer samen een onderzoeksresidentie voor een individuele kunstenaar binnen een wooncontext voor mensen met een mentale beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. De uitgenodigde kunstenaar is welkom in de ateliers, de leefruimtes en de tuin van Albe in Kapellen. De ateliers ontstaan uit een gezamenlijke interesse van bewoners en personeelsleden. Zo zijn er volgende ateliers/workshops: keramiek, lassen, filosofie, houtbewerking, een wekelijks krantje,  de tuin, dans, het teken- en schilderatelier, muziek, textiel. Activiteiten en workshops kunnen op elk moment ontstaan vanuit een ontmoeting.

We bieden in 2023 één verblijfsresidentie van twee maanden met overnachting op het groene domein  van Albe.

Voor wie?

De residentie staat open voor individuele kunstenaars die zelf al dan niet een psychische kwetsbaarheid hebben. We vragen kandidaten om te motiveren waarom zij een residentie in deze context belangrijk vinden en wat de link is met hun eigen werk. De selectie van artistieke voorstellen gebeurt door het artistieke team van KAOS en de bewoners en personeelsleden van Albe vzw.

Voorwaarden

Er wordt een verloning voorzien (een halftijds arbeidscontract (begeleider) voor de maanden juli en augustus), een onkostenvergoeding voor vervoer en een klein productiebudget.

Kandidaatformulier

HIER

Locatie

Albe vzw

Info

contact@vzwkaos.be

Met steun van de Gemeente Kapellen.

Albe vzw