01/12/2022

KAOS Talk - Elien Ronse, Mirra Markhaëva and Ignace Wouters

"Doing friendship" is een KAOS Talk met Elien Ronse, Mirra Markhaëva en Ignace Wouters.

Elien Ronse is artist-in-residence bij KAOS in het Psychosociaal Centrum St.-Alexius in Brussel. Ze brengt het grootste deel van haar tijd door in het "Staminee", ook wel de “leefruimte”. Hier vragen mensen elkaar hoe het met hen gaat en gaan gesprekken van smalltalk naar zeer intieme onderwerpen. In deze context vraagt ze zich af hoe zorg plaatsvindt in onze dagelijkse relaties en wat de betekenis is van vriendschap in ons volwassen leven.

Voor deze KAOS Talk in Museum Dr. Guislain (te Gent en online) nodigt ze twee andere kunstenaars uit om in het onderwerp "doing friendship" te duiken. Mirra Markhaëva is kunstenares en activiste, die vanuit de Republiek Boerjatië naar België emigreerde. Zij zal haar ervaringen en ideeën over individualisme en collectivisme delen. Ignace Wouters is een kunstenaar die ook in PSC St.-Alexius werkt. Hij zal bespreken hoe vriendschap of "vriendschappelijke relaties" deel uitmaken van zijn werkcontext, zowel als werknemer van het ziekenhuis als kunstenaar.

KAOS-coördinator Mike Michiels zal het gesprek modereren. De lezing is in het Engels, maar we kunnen naar het Nederlands vertalen indien gewenst. U bent van harte welkom om te komen luisteren en uw gedachten over vriendschap te delen.

Praktisch:

Waar: Museum Dr. Guislain (Jozef Guislainstraat 43 b
B-9000 Gent) en online
Wanneer: 01/12/2022
Start: 20u.
Toegang is gratis maar we vragen je 
HIER in te schrijven!
Online link: https://youtu.be/PAj1-aLkxBo

KAOS Talk
met de steun van:
Museum Dr. Guislain
Vlaanderen - verbeelding werkt
VGC
Gemeente Elsene
PSC