02/02/2023

'Huskrooms', een KAOS Talk met (Ellen) Lili Vanderstraeten, Rona Kennedy en Geert Opsomer

(Ellen) Lili Vanderstraeten is artist-in-residence bij KAOS in Brussel. Ze beweegt zich tussen het atelier in de Opperstraat, de huiskamer in het Psycho-Sociaal Centrum St.-Alexius en één van de huizen van Beschut Wonen waar Lili logeert en woont met zeven andere mensen. Wanneer ze op een van deze drie locaties verblijft, werkt ze aan textielstukken die Lili 'Huskrooms' noemt: een groeiend archief van dekbedden waarin zorgvuldig samengestelde gevonden voorwerpen en stof zijn verwerkt.

Voor deze KAOS Talk in Museum Dr. Guislain (in Gent en online) nodigde ze twee gasten uit, Rona Kennedy en Geert Opsomer, om samen met de bezoekers die de talk bijwonen verbale en non-verbale gesprekken te voeren rond onderwerpen als 'kunst maken in de context van zorginstellingen', 'de betekenis die ontstaat bij het bouwen van een archief' en 'de constante behoefte om materialen die door anderen zijn achtergelaten te hercomposteren/decomposeren'. 

Rona Kennedy bouwt werelden, creëert breuklijnen: tijdelijke autonome plekken voor experiment en agentschap. Als kunstenaar gebruikt ze performance, interventies in de openbare ruimte, audiovisuele installaties en workshops als manieren om gesprekken op gang te brengen.
Geert Opsomer is theaterwetenschapper en -criticus, pedagoog, mentor, maatschappelijk werker, academicus en filosoof. Hij werkte twintig jaar aan de universiteit, richtte een nieuwe afdeling theaterregie op aan het Brusselse RITCS en was acht jaar lang artistiek directeur van het Nieuwpoorttheater.

KAOS-coördinator Mike Michiels zal de lezing modereren. De lezing is in het Nederlands. Je bent van harte welkom om mee te luisteren en je gedachten te delen. O ja, en je mag steeds stukken textiel en een textielschaar meebrengen naar de Talk!

Praktisch:
KAOS Talk, 02/03/2023, 20:00
@Museum Dr. Guislain (Jozef Guislainstraat 43 b, 9000 Gent)
@online HIER
Gratis.

Lili Vanderstraeten
met de steun van:
Gemeente Elsene
Museum Dr. Guislain
VGC
Vlannderen
PSC