Residentie

Open call voor podiumkunstenaars

Vanaf 2022 organiseren KAOS en workspacebrussels samen onderzoeksresidenties voor individuele podiumkunstenaars binnen een psychiatrische context. De uitgenodigde kunstenaars zijn welkom in een gedeeld werkatelier, de leefruimtes en de tuin van het Psycho-Sociaal Centrum St.-Alexius in Elsene.

We bieden in 2022 twee residenties aan:

  • Eén werkresidentie van twee weken;
  • Eén verblijfsresidentie van twee maanden met overnachting in een gemeenschapshuis van Beschut Wonen Elsene, samen met zeven vaste bewoners met een psychotische kwetsbaarheid.

Voor wie?

De residentie staat open voor individuele kunstenaars uit de podiumkunsten (theater, dans, performance, cross-overs) die zelf al dan niet een psychische kwetsbaarheid hebben. We vragen kandidaten om te motiveren waarom zij een residentie in deze context belangrijk vinden en wat de link is met hun eigen werk. De selectie van artistieke voorstellen gebeurt door de artistieke teams van KAOS en workspacebrussels.

Voorwaarden

Er wordt een verloning voorzien (voltijds voor de werkresidentie van twee weken, twee dagen per week voor de verblijfsresidentie van twee maanden) plus een onkostenvergoeding voor vervoer.

Locatie

Psycho-Sociaal Centrum St-Alexius(Elsene)

Beschut Wonen Elsene

Kandidaat?

open call
met de steun van:
Vlaanderen
VGC
Gemeente Elsene