16/11/2022

Te Gek voor woorden: Auteurs vertellen - UITGESTELD

WEGENS ZIEKTE UITGESTELD - een nieuwe datum volgt

Peter Dierinck gaat in gesprek met vier auteurs die schreven over geestelijke gezondheidszorg vanuit een humaan perspectief. Ze leggen elk op hun eigen, unieke manier nadruk op de kracht van verbinding tussen hulpverleners, patiënten, familie, mantelzorgers en burgers. Met muzikale omlijsting door Wim Opbrouck en Les Narrateurs @KAOS Poetry.

16:00 - 18:00: Ann De Craemer en Jos Dröes

Ann De Craemer beschrijft in ‘Hersenorkaan’ de depressie waarmee ze in 2017 worstelde. Daarmee wil ze de ziekte meer bespreekbaar maken en het taboe erover verkleinen. Het resultaat is een beklijvende, poëtische evocatie van de weg terug naar boven. Wrang maar ook humoristisch verhaalt De Craemer over haar angsten en de surreële strijd met een ekster die een jaar lang als een schaduw boven haar hangt.

Jos Dröes schetst in ‘Ruimte maken voor herstel’ zijn persoonlijke ontwikkeling als psychiater in de langdurende zorg. Rehabilitatie en herstel helpen hem ontsnappen aan het stijve, natuurwetenschappelijke kader van de medische psychiatrie. Volgens hem verdienden persoonlijke beleving en persoonlijk contact een plaats in professioneel denken.

19:00 - 21:00: Evi Verbeke en Wim Opbrouck

Psychiatrie op drift’ van Evi Verbeke (doctor in de klinische psychologie) wil het debat over wantoestanden in de psychiatrie verdiepen voorbij anekdotiek. Ze reikt nieuwe inzichten aan over drift in machtsrelaties, angst voor het onbekende en stappen naar verandering. Een werk over macht, ethiek en verzet. 

Acteur, muzikant, televisiemaker en tekenaar Wim Opbrouck schreef de novelle ‘Hij wist het niet meer’ in opdracht van Te Gek!?. Daarvoor kroop hij in het hoofd van een gevierde theateracteur die een black-out krijgt tijdens de première van een nieuwe voorstelling. Zijn gedachten raken in vrije val en hij zinkt weg in de onmetelijkheid van zijn geheugen. Oog in oog met een volle zaal probeert hij zich te herstellen.

Muzikale omlijsting

Artistieke duizendpoot Wim Opbrouck zorgt samen met Les Narrateurs @KAOS Poetry voor de muzikale omlijsting van het programma. Les Narrateurs @KAOS Poetry is een spontaan ontstane formatie van performers en muzikanten die op één of andere manier affiniteit hebben met psychische kwetsbaarheid. Met liefde voor het woord en een oor voor inventieve klanken proberen zij hieraan echo te geven. Met Fabienne Dragonetti, Jan Soenen, Thomas van Walle, Piero Bisello & Erik Thys.

Te Gek voor Woorden

Muntpunt brengt geestelijke gezondheid onder de aandacht in samenwerking met Bond zonder NaamTe Gek!? en KAOS

Praktisch

Ruil één Paspartoe- of UiTPASpunt voor een gratis drankje! Meer over Paspartoe >

Schrijf je apart in voor elk tijdsblok dat je wenst bij te wonen: 16:00 - 18:00 en/of 19:00 - 21:00.

Schrijf je in via volgende links:

woensdag 16 november 2022, 16:00

woensdag 16 november 2022, 19:00

Afbeelding: Ignace Wouters - Rêve Jaune

Ignace Wouters
met de steun van:
Muntpunt
BZN
Te Gek!?