VETO tweemanscollectief

In april verbleef het VETO tweemanscollectief in de KAOS-residentie voor twee weken. Ze werken aan audioprojecten in de brede zin. Uiteindelijk zal hun verblijf bij KAOS resulteren in de radiodocumentaire gemaakt met de mensen waarmee ze in het huis waar de residentieplek gevestigd is tijdelijk samenwoonden.

Ze werden geselecteerd met dit project voor de Arts in Society Award. KAOS biedt hen graag een platform om hun project verder uit te denken en te ontwikkelen.

Anna Dupon (1995) is een maker. Ze vertelt verhalen, op het podium, in tekst of in audio. Ze zoekt in de maatschappij en in zichzelf naar dingen die wringen. In 2018 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen met de voorstelling ‘Wankelmoed’, over het verglijden in een depressie. Voor ‘Wankelmoed’ resideerde zij voor twee maanden in Psychiatrisch Ziekenhuis Bethanië in Zoersel.

Xandry van den Besselaar (1989) is een dramaturg en maker. Ze vertelt verhalen door middel van theater, tekst en audio. Ze zoekt in de kleine verhalen om zich heen naar het universele. In 2016 won ze de NTR Radioprijs met haar documentaire ‘De regen die naar boven valt’. Voor deze documentaire ging ze in gesprek met haar huisgenoot Willem, die op dat moment in een psychiatrisch centrum zat. In een intiem gesprek geeft hij inzicht wat er gebeurt bij een psychose.

 

Als tweemanscollectief werken Anna Dupon en Xandry van den Besselaar onder de naam VETO. Veto staat voor het publieke recht om ‘nee’ te zeggen. Het is het woord dat wordt gebruikt om de discussie te laten voortgaan, om in het twijfelgebied te blijven hangen. VETO staat voor hen voor de liefde voor de schemering, het grijze gebied, de twijfel.

VETO
VETO tweemanscollectief
VETO
VETO