Vera Tussing

Nadat haar residentie bij KAOS meerdere malen diende uitgesteld te worden omwille van de Covid-pandemie kon Vera Tussing in de zomer van 2021 eindelijk aan de slag bij KAOS.

In haar choreografische praktijk verkent Vera Tussing de zintuigen. Tijdens de lockdown in 2020 begon ze te werken aan een reeks vocale opnames, 'touch scores', en kleine handsculpturen. Deze eerste verkenningen stelden haar in staat om tijdens de afwezigheid van haar podiumgebaseerde choreografische praktijk te blijven exploreren vanuit haar eigen huis.

In de zomer van 2021 creëerde Vera samen met Nele Oeser (dramaturgisch assistent) en Anna Muchin (componist/muzikant) een korte interactieve tactiele meditatie 'Lap Dance with Sculpure' die gebruik maakt van gesproken woord, geluid en een klein object, een handsculptuur, om manieren te verkennen van hoe we omgaan met aanraking.
Deze verkenning vormt onderdeel van haar residentie bij KAOS waar ze in gesprek ging en uitwisselde met het publiek van KAOS over dit nieuwe traject in haar praktijk. Er vonden presentaties plaats in de tuin van het Psycho-Sociaal Centrum St-Alexius te Elsene, Den Teirling en Kuumba.

Productie: Hiros. Ondersteund door: KAOS, STAYCATION & Kunstenwerkplaats - PIANOFABRIEK

INFO

Vera Tussing (c) Danny Willems
Lap Dance with Sculpture - Vera Tussing
Lap Dance with Sculpture - Vera Tussing
Lap Dance with Sculpture - Vera Tussing