projecten

 • NU / Binnenskamersconcerten van het Koninklijk Conservatorium Brussel

  Ieder seizoen brengt het Koninklijk Conservatorium Brussel drie concerten in het intieme kader van het KAOS-atelier.

   

   

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 •  

 • VOORBIJ / Orfeo&Majnun

  Sinds begin mei verblijft de Poolse theatermaker/poppenspeler Daniel Arbaczewski in residentie bij KAOS. Hij werd uitgenodigd door De Muntopera(Brussel) om projecten te ontwikkelen in het kader van het Europese operaproject ‘Orfeo&Majnun’.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / The Vacuumcleaner i.s.m. Kaaitheater

  In februari komt de Engelse kunstenaar The Vacuumcleaner op uitnodiging van het Kaaitheater en KAOS naar Brussel. Bij KAOS nodigt hij je samen met artieste Hannah Hull uit voor de workshop 'Madlove' over geestelijk gezond zijn en het psychiatrisch centrum van de toekomst. Hoe kun je de machtsrelaties tussen patiënt en personeel beter begrijpen?

   

  Daarnaast organiseert Kaaitheater het debat 'On creativity, psychiatric vulnerability, and Madlove' en toont zijn voorstelling 'Mental'./

   

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Expo: Waanzinnige Grenzen / 18/02/2017-10/03/2018

  KAOS verzorgt gedurende een jaar een tentoonstelling bij kunstenplatform Wilford X met verschillende fases en vernissages. Er wordt werk getoond van Nico Beddeleem, Sven Unik-id, Brian Maguire, Myriam Loyens, Sanchita Islam, Mekhitar Garabedian en Karl Meersman.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Agora - een tentoonstellingsproject van De Markten, Artistes et Amis du Club Antonin Artaud, KAOS en Yellow Art

  Kunstenaars Richard Venlet en Ekaterina Kaplunova creëren tijdelijke ruimtes die zowel ontmoetingsplaats als tentoonstellingsruimte vormen binnen de architectuur van De Markten. Deze organische, monumentale vormen zijn tevens wanden waar werken aan worden opgehangen of bolsters waarin intieme verbanden ontstaan met deze werken.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Akrostiş - lancering magazine 'Waan-Zin' bij Yellow Art/Rift.

  Op vrijdag 19 januari ben je van harte welkom op de lancering van het 'Waan-Zin'-nummer van het Vlaams-Turkse kunsttijdschrift Akrostiş bij Rift. te Geel.

  Schrijver en redactielid Akim AJ Willems verbleef in het najaar van 2017 een week in de KAOS-artiestenresidentie om te schrijven aan zijn bijdragen voor dit Akrostiş-nummer.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Expo: Lucas Kastelijn en Jacques Sonck bij Willem Twee / 5/10/2017 - 31/10/2017

  De werken die KAOS-resident Lucas Kastelijn tijdens zijn verblijven maakte in Brussel (pinhole camera’s en foto’s) worden gepresenteerd in dialoog met portretten van de Belgische fotograaf Jacques Sonck.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Expo: Museum van de eigenzin / 29/07/2017-12/11/2017

  TAZ en Mu.ZEE hebben samen met een groot aantal partners de tentoonstelling Het museum van de eigenzin samengesteld. Het uitgangspunt is om creativiteit in een zo breed mogelijke zin te benaderen. Welke houding nemen we tegenover kunst aan? Wat is normaal en wat beschouwen we als een afwijking?

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Gesprek: Urgent gesprek #1: Hoe gaat de kunst om met het andere’ / 03/08/2017 - 15:00

  Laten we het in tijden van ‘fake news’ eens over de waarheden hebben. De wereld hangt ervan aaneen: overtuigingen die sluipenderwijs gedeelde wijsheid zijn geworden. Ook in het theater en de kunsten bestaan ze: waarheden op het randje van clichés. Ze zeggen niet alleen veel over de kunsten van vandaag, maar ook iets over onze tijdsgeest. Hoe ‘waar’ zijn deze waarheden eigenlijk? Wat schuilt eronder

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Onderzoek-Panelgesprek: 19C/21C Procedures for Anthropometric Image Reversal / 20/09/2017 - 20:00

  21C/19C Procedures for Anthropometric Image Reversal is een meerjarig onderzoeksproject van Antje Van Wichelen met de vraag hoe koloniale 19de eeuwse foto’s om te zetten naar 16mm film en in productieve contexten te vertonen.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Return To Sender

  Aan tientallen kunstenaars (al dan niet bekend, al dan niet met een psychische kwetsbaarheid) werd gevraagd een postkaart terug te sturen naar KAOS met nieuw werk. Deze kaarten werden tentoongesteld bij KAOS (2013), in de Project Room van WIELS (2014) en tenslotte in Bozar (2015) waar deze werken geveild werden door Marianne Hoet voor veilinghuis Christie's.

   

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Metamorfose

  Realisatie van eigen kledingcollectie o.l.v. ontwerpster Lies Huygens en modeshow rond het thema psychose in samenwerking met ervaringsdeskundigen voor alle aspecten van de voorstelling.

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Group Show #1

  In het najaar van 2016 organiseerde KAOS Group Show #1 in de eigen ruimte. Werk van Amin Haffar, Myriam Loyens, Piet Michiels, Johan Schepens en Koen Vermeir werd getoond in een gedurfde en uitnodigende presentatie gerealiseerd door Richard Venlet en Ekaterina Kuplanova

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

 • VOORBIJ / Perfect People Have No Stories

  In maart 2016 organiseerde Muntpunt (Brussel) een focusmaand over Geestelijke Gezondheid. KAOS maakte de centrale tentoonstelling samen met Dagcentrum Den Teirling uit Elsene, naam deel aan de Leven Bibliotheek, onze voorzitter Erik Thys verzorgde een lezing tijdens de vernissage en er vond een publieke workshop plaats in het KAOS-atelier.

   

   

  / MEER OVER DIT PROJECT

NEWSLETTER

 / LAAT JE EMAIL HIER NA: