TENTOONSTELLING / Lucas Kastelijn en Jacques Sonck bij Willem Twee

Van april tot september 2017 verbleef Lucas Kastelijn (NL) drie dagen per maand bij KAOS. Lucas bewerkte samen met deelnemers van KAOS zelfgemaakte pinhole camera's die als 'totem' objecten een laag tussen het gefotografeerde (het object/de mens/de stad) en de maker (fotograaf) vormen. Het transporteren van de camera's door de stad, het opstellen en nemen van een foto vormen samen met de (lange) belichtingstijd een collectieve interventie. Onderwerp is de leefomgeving, de stad Brussel.

 

Een stad met veel geschiedenis, culturen, talen en gemeentes en een onnavolgbare eigen dynamiek. De recente aanslagen en hun nasleep, en het feit dat Brussel de hoofdstad van Europa is versterken dat gevoel. Met de pinhole 'totem' camera's wordt de stad verkend en vastgelegd maar ook bezworen en geclaimd.

 

Een verkenning die resulteert in sferisch zwart-witte stadsbeelden.

 

Daar waar Lucas de omgeving vastlegt en naar buiten kijkt, legt de Belgische fotograaf Jacques Sonck de mens achter de camera's vast en kijkt hij naar binnen. Het werk van Lucas Kastelijn wordt geconfronteerd tijdens de tentoonstelling in Willem Twee (’s-Hertogenbosch, NL) met portretten van Jacques Sonck uit de collectie van het Museum Dr. Guislain uit Gent.

 

Praktisch:

Vzw KAOS en Willem Twee, Prins Bernhardstraat 4-6
5211 HE ’s-Hertogenbosch

 

Info: Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ TERUG NAAR PROJECTEN OVERZICHT

NEWSLETTER

 / LAAT JE EMAIL HIER NA: