MUZIEK / TENTOONSTELLING / Orfeo&Majnun

Sinds begin mei verblijft de Poolse theatermaker/poppenspeler Daniel Arbaczewski in residentie bij KAOS. Hij werd uitgenodigd door De Muntopera(Brussel) om projecten te ontwikkelen in het kader van het Europese operaproject ‘Orfeo&Majnun’.

 

Het Muziektheaterstuk (29 en 30 juni)

Orfeo & Majnun is een muziektheaterstuk, gecomponeerd door Dick van der Harst, Moneim Adwan en Howard Moody, waarin de oosterse en westerse muziek elkaar ontmoeten. Het wordt gezongen in het Engels en het Arabisch, boventiteld in het Nederlands en het Frans.

 

Gratis creaties, zang, parade, tentoonstelling,... (30 juni)

Laat je inspireren door de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice en het beroemde liefdesverhaal van Layla en Majnun en kom naar Brussel voor een feestelijke dag.

 

Bouw zelf een marionet in de vorm van een dier op de Grote Markt. Stap mee in de parade van de Grote Markt naar het Muntplein. Zing (luid of stilletjes) met ons mee op het Muntplein.

 

En ontdek tenslotte het artistieke werk van Brusselaars langs een parcours in en rond de Munt. Hier vind je werk dat Myriam Loyens (maquettes/tekeningen), David Lonzana (tekst) en Marcos Castro (foto’s) o.l.v. KAOS-resident Daniel de afgelopen twee maanden creëerden.

 

Praktisch:

- Muziektheaterstuk: 29 en 30 juni, 20:30, De Munt, Muntplein 5, 1000 Brussel

 

- 30 juni:

 

GROTE MARKT

11:00 > 14:30 Atelier marionetten bouwen

14:45 Vertrek van de parade

 

MUNTPLEIN

15:30 Aankomst van de parade

15:30 > 19:30 Parcours langs artistiek werk

17:00 Zangmoment

 

- info over Orfeo&Majnun: HIER

 

 

 

/ TERUG NAAR PROJECTEN OVERZICHT

NEWSLETTER

 / LAAT JE EMAIL HIER NA: